Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Titul IRON FIREMAN pro rok 2014 získal Michal Přecechtěl, celou trať, včetně výběhu do 26. patra CITY EMPIRIA, zvládl za 8 minut

Soutěž IRON FIREMAN, kterou server POŽÁRY.cz pravidelně pořádá v Praze na Pankráci, proběhla 6. září 2014. Na start se postavilo bezmála 100 borců z celé České republiky, včetně čtyř žen.

1. Michal Přecechtěl (8:02:2) byl na konci závodu odměněn šekem na 20 tisíc korun od firmy MIBAG, současně také od firmy VOCHOC získal zásahový oděv v hodnotě 14 tisíc korun přesně na míru.

2. Zdeněk Vrána (8:17:5) dostal od firmy MIBAG šek na 7 tisíc korun, zároveň odešel v zásahové obuvi DEMON FIRE III v hodnotě 5 tisíc korun, kterou mu věnovala společnost PRABOS.

3. Jan Semerádt (8:22:0) získal šek na 3 tisíce korun. Na ruce navlékl zásahové rukavice od firmy Holík v hodnotě 2 tisíce korun.


Nejlepší dobrovolný hasič byl 7. Jiří Štábl (8:53:8), který získal kompletní dýchací techniku firmy Scott Safety, konkrétně se přístroj ACSfx s kompozitovou lahví a maskou Vision 3, to vše v celkové hodnotě 40 tisíc korun. Z celkového počtu závodníků jich 13 do cíle nedoběhlo.

Na start se postavily také čtyři ženy. Dvě z nich závod dokončily. 84. Pavlína Havlenová (18:47:9) skončila na předposledním místě, 78. Hana Havlíčková (15:38:8) byla odměněna šekem na 3 tisíce korun od firmy Pavliš a Hartmann, který bude moci použít na nákup potřeb jak pro sebe, tak pro svou jednotku či sbor.


Všichni závodníci, kteří závod úspěšně dokončili, dostali také tričko ze speciální edice vyrobené pouze pro úspěšné účastníky. Kompletní výsledky najdete v příloze článku.


Bezesporu největším lákadlem byl i letos letištní speciál Panther, který zavítal přímo před nákupní centrum Arkády Pankrác a budovu CITY EMPIRIA. Pražští hasiči pak vyplnili plochy před třetí nejvyšší budovou v Česku další velmi zajímavou technikou. Ukázat svůj speciál přijeli také hasiči z Dopravního podniku hl. m. Prahy.


Připravujeme kompletní fotodokumentaci všech závodníků. Sledujte web www.ironfireman.cz nebo Facebookový profil závodu.

Závod IRON FIREMAN má více jak desetiletou tradici a odstartoval v České republice vlnu soutěží v TFA. Stále si uchovává původní prvky této velmi náročné a divácky atraktivní exhibice.

Závod začíná rozbalovaním dvou řad hadic na délku přes 80 metrů. Dále hasiči musí překulit těžkou nákladní pneumatiku, přenést dvě 30kg závaží a přeskočit dvakrát dvoumetrovou bariéru. Před vstupem do budovy CITY EMPIRIA ještě přenesou 80kg figurínu a následně vyběhnou do 26. patra.

Vše v zásahové výstroji a s dýchacím přístrojem bez přestávky. Je to tak nejvyšší výběh ze všech závodů v TFA konaných v ČR.

IRON FIREMAN je nejtěžší hasičský závod, který prověří fyzickou i psychickou zdatnost hasičů. Na startu bývá i několik žen, které závod absolvují ve stejném reřimu jako muži. Své síly změří jak profesionální, tak dobrovolní hasiči z celé ČR.

Diváci si mimo samotný závod mohou každoročně prohlédnout hasičskou techniku, včetně letištního speciálu, který běžně mimo areál Letiště Václava Havla nevyjíždí. Návštěvníci tak mají jedinečnou šanci vidět obří hasičský speciál na vlastní oči.

Závod se v roce 2014 konal pod záštitou ředitele pražských hasičů pana plk. Mgr. Jaromíra Peška.

Sdílet
Přiložené soubory
vysledky_IF2014.xlsx zobrazit online XLSX 7 kB