Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Memoriál záchranářů z Manhattanu se uskutečnil již po čtrnácté, závodníci se utkali v disciplínách TFA

Sídlo Libereckého kraje zaplnili v sobotu 13. září 2014 hasiči, policisté a záchranáři. Konal se zde již 14. ročník Memoriálu záchranářů z Manhattanu. Zahájení soutěže, do které se přihlásilo celkem 43 dvojic, se zúčastnil i ředitel Krajského úřadu LK René Havlík, který vítězům také předával ceny.

Závod pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty, primátorky statutárního města Liberec Martiny Rosenbergové a ředitele Hasičského záchranného sboru LK Romana Hlinovského tradičně uspořádal Sbor dobrovolných hasičů Růžodol I jako památku na oběti, které zahynuly při záchraně životů po tragédii 11. září 2001 na Manhattanu.

Pro dvojice hasičů a hasiček se závod skládal ze silového víceboje a výstupu do výškové budovy. Týmy musely v plné zbroji co nejrychleji vyběhnout do 21. podlaží. Policisté a zdravotničtí záchranáři měli závod snazší. Pro ně byl víceboj nepovinný a jejich cílem bylo 17. patro.

První místo suverénně obhájili Jiří Došlík a Zdeněk Vrána z HZS LK – Jablonec nad Nisou. Oproti loňsku si dokonce svůj výsledek zlepšili. Vloni dosáhli času 5 minut a 45 vteřin, letos to byl vynikající výsledek 4 minuty a 35 vteřin.

Za záchranáře si zlato odnesla dvojce Filip Vávra a Pavel Crha, která 17. patro zdolala za 3 minuty a 38 vteřin. Ze zástupců policie si pak nejlépe vedli Miloš Veselý a Petr Valášek z Krajského ředitelství Policie ČR Liberec s časem 5 minut a 31 vteřin.

„Výstup do výškové budovy krajského úřadu a silový víceboj byl tradičně ukázkou kvalitní přípravy našich dobrovolných a profesionálních hasičů, policistů i zdravotnických záchranářů,“ řekl na závěr memoriálu ředitel Krajského úřadu LK René Havlík.

Dědková Markéta
Liberecký kraj
Sdílet