Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nočním požáru staré fary v Brtníkách zasahovalo sedm jednotek, škoda je několik milionů

Na linku tísňového volání byl včera 8. srpna 2012 ve 23:05 ohlášen požár střechy fary v Brtníkách na Děčínsku. Jednalo se o dvoupodlažní prázdnou budovu. K požáru vyjelo sedm hasičských jednotek.

Proti vlastnímu požáru zasahovali hasiči v dýchacích přístrojích vnitřkem budovy, zasahující také ochlazovali vedlejší budovu.

V průběhu zásahu došlo při zřícení stropu druhého podlaží k lehkému zranění dvou zasahujících hasičů, jednoho profesionálního a jednoho dobrovolného. Oba byli lékařsky vyšetřeni a jsou v pořádku.

Propadla se střešní konstrukce a strop do druhého druhého podlaží a hrozilo propadnutí stropu i podlaží prvního. Byla ustavena automobilní plošina a hašení bylo prováděno i z ní.

Požár byl lokalizován v 0:19. Jako dozor nad požářištěm zůstala na místě v 1:46 dobrovolná jednotka z Brtníků a Rumburku. Došlo ke zranění i jednoho hasiče – řezná rána na ruce – byl odvezen na sešití.

Škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na 3 až 4 miliony Kč, jednotky byly ráno vystřídány. Z obou stran byly ráno ustaveny automobilní plošiny a probíhalo rozebírání konstrukce střechy a dohašování.

Na místě pracuje i policejní psovod se služebním psem, který ohledává místo požáru a jeho okolí.

nprap. Petra Trypesová, Policie ČR

Dle zjištění na místě byla příčinou vzniku požáru manipulace s otevřeným ohněm.

Foto: Michal Šafus & Hasiči Rumburk

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet