Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

OBRAZEM: Na Praze 5 hořel patrový teskobarák, zasahovaly profesionální i dobrovolné jednotky

Jednotky pražských profesionálních a dobrovolných hasičů byly povolány dnes, 4. 9. 2012 vpodvečer do Lahoviček k ulici Strakonická v páté městské části, odkud byl hlášený požár objektu většího rozsahu.

K události ihned vyrazili hasiči z několika jednotek HZS hl. m. Prahy. Po příjezdu první jednotky na místo případu bylo potvrzeno, že se jedná o požár většího rozsahu.

Plameny byl zachvácen patrový teskobarák, přes operační středisko byly vyžádány posilové jednotky z řad dobrovolných hasičů a později také velký chemický vůz ze stanice č.2 Petřiny pro vyměnu tlakových lahví dýchacích přístrojů, neboť se jich během zásahu spotřebovalo velké množství.

Zasahovalo se pomocí několika vodních C proudů, vedených vnitřkem budovy a i po automobilovém žebříku. Použito bylo rovněž i hasící řezací zažízení Cobra. V současné době je počet jednotek na požářišti rekudován a probíhají dohašovací práce.

U události byla z preventivních důvodů přítomna i Zdravotnická záchranná služba HMP a Policie ČR včetně městských kolegů.

Co bylo příčinou vzplanutí neobývaného teskoobjektu je předmětem šetření. Požár se obešel vzhledem ke stavu budovy beze škody.

Sdílet