Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladý záchranář v Radomyšli proběhl již podruhé v areálu základní školy

Prázdniny jsou definitivně za námi a neúprosným krokem se rozběhl nový školní rok. I strakoničtí profesionální hasiči se vrátili po dvou měsících zpět na scénu preventivně-výchovné činnosti.

Základní škola Radomyšl ve spolupráci s HZS Strakonice, Policií ČR, 25. PLRB Strakonice a Městysem Radomyšl pořádala ve středu 12. září 2012 významnou akci na úseku ochrany obyvatelstva. V areálu školy proběhl tento den již II. ročník soutěže „MLADÝ ZÁCHRANÁŘ“.

I když se naplnily meteorologické předpovědi a od rána nás skrápěl vydatný déšť, soutěž bez omezení proběhla podle předem připraveného scénáře. Soutěžní klání se konalo částečně ve venkovním areálu a z části v učebnách a tělocvičně školy.

Děti prokazovaly svůj um v deseti disciplínách z oblasti ochrany obyvatelstva, které byly voleny tak, aby prověřily jak teoretické, tak i praktické znalosti a dovednosti soutěžících. Na startu byla pětičlenná družstva ve věkových kategoriích mladší (2.-5. třída) a starší (6.-9. třída).

Soutěž „MLADÝ ZÁCHRANÁŘ“ má v našem okrese již mnohaletou tradici, jejíž nedílnou součástí je od minulého roku také Radomyšl. I přes nepřízeň počasí se akce vydařila a ani dešťové kapky nemohly spláchnout radost a nadšení dětí ze soutěžního dopoledne. Všichni se již těšíme na září příštího roku, kdy se bude konat její třetí ročník.

Informace o soutěži a mnohé další je uvedeno též na www.otavskyplaminek.cz

Plnění disciplín na stanovištích:

  1. Evakuační zavazadlo
  2. Stříkání ze džberové stříkačky
  3. Požární příprava
  4. Test znalostí
  5. Improvizované prostředky osobní ochrany
  6. Hod granátem na cíl
  7. Topografie
  8. Střelba ze vzduchovky
  9. První pomoc
  10. Policie ČR – test

plk. Ing. Ota Šmejkal
ředitel HZS Strakonice

Sdílet