Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Náklaďák narazil zezadu do vozidla, přimáčkl ho na kamion stojící před ním, řidiče pak vyprošťovali hasiči

K nehodě dvou kamionů a osobního auta, jehož řidič zůstal ve vozidle zaklíněn, dnes ráno hasiči vyjížděli do Vranovské Vsi na Znojemsku. 

V místě, kde je vozovka částečně zúžena, kamion Renault zřejmě zezadu narazil do vozidla Mitsubishi Lancer a auto přimáčkl na stojící kamion DAF. Auto skončilo pod návěsem stojícího kamionu.

V osobním vozidle, jehož zadní část prudký náraz zkrátil o více než metr, zůstal zaklíněný zraněný 40letý řidič.

Hasiči hlášení o nehodě přijali v 5.35 hodin, na místě zasahovala jednotka ze stanice ve Znojmě. Hasiči zajistili místo nehody a ze zdemolovaného auta zachraňovali zraněného řidiče. K jeho vyproštění bylo nutné, aby vpředu stojící kamion popojel dopředu. Řidiče auta pak hasiči vyprostili pomocí hydraulického nářadí po odstranění boční části kabiny. Zraněného muže, který byl při vědomí a komunikoval, předali do péče zdravotníků.

Vozidla hasiči zabezpečili proti případnému požáru a sorbentem na vozovce zlikvidovali vyteklé provozní kapaliny z vozidel. Po vyšetření a zadokumentování nehody hasiči zdemolované auto vyprostili a vrak pomohli naložit k odtahu. Z vozovky uklidili střepy a úlomky a krátce před 8. hodinou ukončili zásah.

Frekventovaná silnice č. 38 z Jihlavy do Znojma zůstala po nehodě uzavřena. V 6.20 hodin se podařilo obnovit provoz v jednom jízdním pruhu a hasiči spolu s policisty řídili dopravu.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet