Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

SYDNEY WFG: První dva Češi za sebou mají TFA, výsledky budou až později

Lukáš Novák a Aleš Navrátil za sebou jako první dva Češi mají TFA v Sydney. Čtyři části, oddělené pauzami, se trošku liší od IRON FIREMANa. Prý je to pak jednodušší, no pojďme se mrknout.

První část TFA začíná vyběhnutím ze startu (to pak i každá další :), připojení dvou hadic k cisterně a následně jejich roztáhnutí. Hadice v Sydney jsou delší než u nás, zato jsou i přes svou délku lehčí.

Kvůli délce tak po smotání udělají větší „kolo“ než hadice české, což hasiči poznají právě při smotávání dvou takových hadic.


Druhá část, která začíná deset minut po předchozí (a pokud závodník první dokončí za dvě minuty, má osm minut relax) se běží bez dýchacího přístroje a spočívá v „posouvání traverzy mlácením kladivem“, přelezení třímetrové bariéry za pomoci středového lana a tažení figuríny na stometrové trati.


Ve třetí části, která začíná opět za deset minut po začátku druhé, závodník táhne několik metrů železné žebříky (s kolečky na konci), na lešení vynese barel, vytáhne hadici a barel opět snese dolů. Následně našrobuje „udělátor“ na jiný „udělátor“ a dobíhá do cíle třetí etapy.


V poslední, čtvrté části pak je závodník vpuštěn na schodiště hotelu Novotel a co nejrychleji vybíhá do 18. patra.


Vzhledem k tomu, že je závodníků mnoho a disciplína je rozložena do několika dní, budou výsledky k dispozici až po odběhnutí všech soutěžících, tedy pravděpodobně v pátek.

Sdílet
Seriál: 2012 Sydney - světové hasičské hry