Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

SYDNEY WFG: Českých borců dnes v TFA startovalo šest, výsledky budou zítra večer

Šest odvážných Čechů se dnes postavilo na start TFA na australských Světových hasičských hrách. A všichni samozřejmě dokončili – výsledky však ještě neznáme, ty se všichni závodníci dozví až zítra, na slavnostním vyhlášení královské disciplíny v „olympijské vesnici“.

Josef Vlk nastoupil na start jako jeden z prvních dnešních závodníků, v tu dobu sluníčko ještě tolik nepálilo a vzduch měl příjemných 20 stupňů a trať tak pro Pepu nebyla problémem.

Jan Šeps, který startoval několik desítek minut po něm, se s tratí také vypořádal na výbornou a po vyběhnutí osmnácti pater se nahoře ještě setkal s Josefem Vlkem.

Při startu Jana Kubíčka sluníčko začalo připalovat a disciplíny se v těžkém zásahovém oblečení stávaly těžšími a těžšími, Honza se ale s tratí také popral a sotva doběhl, na start se postavil další Čech.

Stanislav Kalvoda po úspěchu v atletice přišel „jen tak zkusit“ TFA a nedařilo se mu vůbec špatně. Jak přiznal, jednalo se o jeho první větší TFA, i tak si s tratí poradil na výbornou.

Předposlední z Čechů na čtvrtečním startu královské disciplíny – Josef Nečas – s dráhou také neměl problémy.

Jako poslední pokořil hadice bariéru, figurínu a dalšími zákeřnosti na trati Jan Semerádt. Slunce v tu dobu již žhnulo v plné síle, na betonovém plácku se teploty navzdory vodním fontánám v okolí šplhaly ke 40 stupňům, i tak si Honza oblékl těžké zásahovky a vydal se odvážně na trať.

Zítra ráno čeká na některé závodníky „opakování“, protože se poběží štafety. Princip štafet by měl spočívat v „jeden závodník jednu část trati“.

Sdílet
Seriál: 2012 Sydney - světové hasičské hry