Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Létající mercedes na R6 u Velké Dobré na Kladensku aneb těžká nehoda se naštěstí obešla až na řidiče náklaďáku bez více zraněných osob

Na 17.km rychlostní komunikace R6 u Velké Dobré na Kladensku ve směru na Prahu došlo dnes, 31. 10. 2012 krátce před 11. hodinou k těžké dopravní nehodě, při které se ze zatím nezjištěných příčin, spekuluje se o nefunkčních brzdách, dostal nákladní automobil Mercedes s přívěsem, ložený bahnem, přes svodidla do protisměru, kde se převrátil na střechu.

Nehoda si kupodivu vyžádala jen zranění řidiče náklaďáku. Na místo byly povolány složky IZS – záchranná služba, policie a hasiči ze stanic HZS Kladno a Stochov. Z auta uniklo malé množství motorového oleje. Zraněného řidiče nebylo potřeba vyprošťovat, hasiči ho transportovali do sanity a provedli protipožární opatření.

V 11.40 hodin byl zprovozněn rychlý pruh na Prahu, hasiči museli odstranit svodidla, zasahující do vozovky. Ve 12 hodin bylo ze strany HZS místo předáno Polici ČR, která zajistí odtah a úklid vozovky.

Velkým štěstím bylo, že v době nehody nejelo v protisměru žádné vozidlo, pokud by se s ním letící náklaďá střetl, náraz by měl jistě fatální následky.

Sdílet