Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Děti v Kaznějově už znají důležitá místa ve městě, při nečekané události dokáží přesně říci, kde jsou

Přednášku pro žáky prvního stupně základní školy v Kaznějově místní hasiči organizovali již druhým rokem ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Plzeňského kraje.

Akce proběhla ve spolupráci s kpt. Mgr. Lenkou Basákovou v rámci systému Záchranný kruh, který dětem nenucenou formou radí, jak se máme zachovat v případě krizové situace a jak pomoci sobě nebo blízkým.

Dále je dětem vysvětlováno poslání hasičů, integrovaného záchranného systému a žáci jsou posléze vyzkoušeni, jak dobře poslouchali a co všechno si zapamatovali. Za správné odpovědi získali pexesa a obrázky s hasičskou tématikou.

Martin Lesch, velitel jednotky SDH Kaznějov, pomocí fotografií seznámil žáky s historickou, ale i současnou požární technikou a nářadím; dále vysvětlil, že kromě hašení hasiči vyjíždějí také k likvidaci vosích hnízd, dopravním nehodám, výbuchům plynu, odčerpávají vodu, ale především dětem připomněl, jak se jmenují důležitá místa ve městě pro případ, že by v nebezpečné situaci museli na lince 150 nebo 112 udat svoji pozici.

Po teorii přišla praktická část přednášky. Žáci si vyzkoušeli hasičské helmy, boty, uniformu a dýchací přístroj. Na závěr si prohlédli nový vůz kaznějovské jednotky CAS – 20 Tatra Terrno.

Sdílet