Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

THE TOWER aneb VĚŽ SMRTI: Katastrofický film o nárazu vrtulníku do výškové budovy a následném požáru míří do České republiky

Štědrý den je svátek klidu, to si mysleli návštěvníci komplexu Tower Sky v Jižní Koreji. Štědrovečerní párty je v plném proudu, když v tom jeden z vrtulníků chrlící party-sníh do budovy narazí a ta začne hořet.

V naší lednové „upoutávce“ na tento film jsme předpokládali, že se do České republiky dostane jen pomocí internetu a rozhodně ne v češtině, po sedmi měsících se díky nečekanému úspěchu filmu ale ukazuje opak.

V průběhu srpna se film za cenu 199 Kč objeví v trafikách, mezi kdysi populárními „levnými“ DVD, obsahovat bude jak české titulky, tak český dabing.


Na Štědrý den se v supermoderním komplexu „Tower Sky“ koná vánoční večírek, na němž se sešla největší smetánka a VIP hosté z celého města. Dae-ho, manažer budovy a svobodný otec, je nucen zrušit plány se svou dcerou Hanou, aby mohl být na večírku a starat se o hosty.

Zato slavný šéf hasičů Young-ki z proslulé stanice Yoido může konečně jednou strávit Vánoce se svou dlouhodobě nemocnou ženou a užívat si volna. Party je v plném proudu a dokonalou atmosféru dokresluje krásný výhled a dvě helikoptéry, které sypou kolem budovy umělý sníh.

Když ale udeří nečekaná katastrofa, musejí Dae-ho a Young-ki sebrat všechnu svoji sílu a odvahu, aby zachránili životy tisíců návštěvníků a v neposlední řadě i členů svých rodin a blízkých. Otázkou ale je, zda se jim to vůbec podaří…

V den premiéry 25. prosince 2012 se prodalo 431,759 lístků, což je druhý nejlepší otevírací den v historii korejské kinematografie!


Protože jsme v redakci vždy o něco napřed, film jsme samozřejmě viděli v původním korejském znění (což je samo o sobě zážitek) s titulky.

Oproti původním předpokladům o „hrdinném kapitánovi hasičů“, který zachraňuje koho může, se samotný film až tolik hasičské tématiky nedotýká, hasiči jsou v podstatě logicky jen ti, kteří zasahují u náročného požáru.

Sem tam se film náhodně dotýká sociálních témat a sem tam vás i rozesměje, ale všechno je podřízeno akci a napínavým okamžikům při požáru věží hrozících zřícením.

Sdílet