Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Rýmařovsku hořel kolový nakladač, osádka ho uhasit sama nedokázala

V pátek v odpoledních hodinách zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči při požáru kolového nakladače v obci Stará Ves na Rýmařovsku. Včasný zásah hasičů zabránil rozšíření požáru z motorového prostoru na celý nakladač.

Operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje v pátek 29. března 2013 ve 13:25 hodin přijalo tísňové volání oznamující požár kolového nakladače v obci Stará Ves. Bezprostředně po ohlášení požáru na událost vyjeli profesionální hasiči z Rýmařova. Na události se účastnili i profesionální hasiči z Bruntálu a místní dobrovolní hasiči ze Staré Vsi.

K požáru nakladače došlo přímo v obci na veřejné komunikaci. Řidič nakladače duchapřítomně odstavil vozidlo mimo komunikaci. Osádka vozidla se neúspěšně snažila uhasit požár dvěma přenosnými hasicími přístroji.

Až včasným zásahem hasičů se podařilo požár motorového prostoru uhasit a zabránit tak jeho rozšíření na celé vozidlo. Při události došlo v důsledku požáru i k úniku provozních kapalin z nakladače, na jejichž likvidaci musel být povolán chemický automobil profesionálních hasičů z Bruntálu.

por. Ing. Marek Gašparín
zástupce tiskového mluvčího
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet