Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zrepasovaný osobní automobil Opel Campo 2,5D 4×4 dobrovolných hasičů obce Polepy

Jednotka a sbor dobrovolných hasičů obec Polepy se může pochlubit zrepasovaným osobním automobilem Opel Campo. Před rokem sbor tento vůz získal bezúplatným převodem od Celní Správy z Hradce Králové. Prvotní nadšení z převodu vystřídala tvrdá realita v podobě žalostného stavu vozidla.

Nejhůře na tom byl nosný rám vozidla, který byl totálně prorezlý, největší díry byly zakamuflované gumovou ucpávkou a nástřikem. A dále korbička, které úplně chyběly například zadní rohy a bylo v ní vidět skrz na vozovku.


Dlouze jsme se rozhodovali, zda čas a peníze do tohoto vozidla investovat, nakonec padlo rozhodnutí ANO, pokračuje již zástupce polepské jednotky.

Na autě jsme pracovali jedenkrát týdně celý rok. Celé auto se muselo rozebrat, sehnat nový rám, vše řádné očistit a ošetřit, vytmelit, nastříkat…

Veliké díky patří panu Čestmíru Malému st. a Fandovi Pekárkovi z firmy Macek, kteří nám poskytli zázemí a hlavně i jejich pomoc, bez které by byla repase mnohem těžší, delší a nákladnější.

Automobil bude sloužit jako osobní automobil k dopravě mužstva na místo zásahu, bude v něm uloženo plovoucí čerpadlo, sada hadic, hasící přístroje, prostředky pro likvidaci hmyzu (oblek včelař, motorový vysavač, spreje) a skládací 4metrový žebřík.

Věříme a doufáme, že nám Opel za tu spoustu odpracovaných hodin bude dobře sloužit.

Kompletní fotogalerii z probíhající rekonstrukce naleznete na rajčeti.

Za JSDHO Polepy Čestmír Malý – www.sdh-polepy.cz

Sdílet