Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Páteční provoz na nájezdu dálnice D1 u Prahy zkomplikoval převrácený kamion

Dnes 5. dubna přijala v 11:43 linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o nehodě kamionu na nájezdu na dálnici D1 od Říčan.

Na místo byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Říčany s rychlým zásahovým vozidlem na podvozku Mitsubishi Pajero, cisternovou automobilovou stříkačkou na podvozku Mercedes Benz a velitelským automobilem Škoda Fabia.

Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že došlo k dopravní nehodě dvou nákladních vozidel, z nichž jedno se následně převrátilo na bok. Na místě byla jedna lehce zraněná osoba, kterou ošetřila přivolaná ZZS.

Hasiči na místě provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření, pomocí tmelu došlo k ucpání poškozené nádrže ze které unikaly pohonné hmoty a následně hasiči společně s asistenční službou provedli vyložení nákladu, kterým bylo psí krmení. Po vyložení nákladu byl na místo vyslán kontejnerový automobil s technickým kontejnerem za jehož pomoci došlo k přečerpání pohonných hmot.

Poté bylo vozidlo otočeno zpět na kola. Komunikace byla po celou dobu nehody částečně uzavřena, což se okamžitě projevilo vznikajícími kolonami v okolí havárie.

Foto: Zdeněk Kozák

Sdílet