Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Požár kamionu po dopravní nehodě na D1 u Bělotína se škodou přes milion korun způsobil značné dopravní komplikace

Hasiči z Olomouckého a Moravskoslezského kraje likvidovali v úterý dopoledne požár na dálnici D1 na 314. km u obce Bělotín.

Operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje přijalo hlášení o požáru kamionu na dálnici D1 v úterý 23. dubna 2013 v 9:20 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hranic a dobrovolní hasiči z Bělotína z Olomouckého kraje a z Moravskoslezského kraje profesionální hasiči z Nového Jičína a dobrovolní hasiči z Oder a Fulneku.

Hasiči po příjezdu zjistili, že havarovaný kamion leží na boku na silnici ve směru z Ostravy na Olomouc a je zachvácen plameny. Řidič byl z vozidla vytažen před příjezdem hasičů a z místa nehody jej odvezl vrtulník letecké záchranné služby.

Při hrozivě vypadající nehodě utrpěl šestačtyřicetiletý pacient jen lehké poranění horní končetiny, po celou dobu zásahu ZZS byl při vědomí a se zdravotníky komunikoval.

uvedl pro server HvězdaŽivota.cz tiskový mluvčí záchranářů Lukáš Humpl

Požár zasáhl kamion a asi polovinu nákladu, který tvořily plastové role. V současné době (stav k 12:00 hodin) jsou hasiči stále na místě, zajišťují místo nehody a pomáhají specializované firmě odstranit následky události. Silnice z Ostravy na Olomouc je uzavřena.

Požár hasiči lokalizovali v 9:49 hodin, zlikvidovali v 11:40 hodin.

Příčinou vzniku požáru byla dopravní nehoda, výše škody byla předběžně vyčíslena na 1,2 milionu korun.


Hasiči z Hranic se vraceli v 15:07 hodin na základnu, v době jejich odjezdu na místě stále pracovali pracovníci životního prostředí a Středisko správy a údržby dálnic Mankovice.

Foto: Ing. Petr Holub – HZS MSK a ZZS MSK

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet