Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru střechy v Postoloprtech se dvě děti nadýchaly kouře

Na linku tísňového volání byl dnes, 17. 5. 2013 v 10:10 oznámen požár střechy třípatrového domu v Dvořákově ulici v Postoloprtech okres Louny.

K požáru vyjely jednotky HZS ÚK ze stanice Louny a Žatec, dobrovolné jednotky z Postoloprt, Cítolib a podniková jednotka SŽDC.

Hasiči okamžitě po příjezdu na místo provedli průzkum, byl nasazen jeden útočný vodní proud v dýchací technice na balkon, odkud byla provedena proluka ve střeše a požár byl lokalizován a následně likvidován.

Po příjezdu na místo byla ustavena automobilová plošina pro kontrolu střešní konstrukce. Dále bylo provedeno odvětrání půdního prostoru a rozebírání střešní konstrukce za použití ruční řetězové motorové pily.

Na místo byla přivolána osádka ZZS Louny, která z místa odvezla na pozorování do nemocnice dvě malé děti i s maminkou pro podezření z nadýchání zplodin hoření.

Místo požáru bylo zkontrolováno termokamerou z důvodu vyloučení dalších skrytých ohnisek požáru.

Na místě dále MP Postoloprty, PČR mo Postoloprty a starosta města Postoloprty.

Škoda v šetření a příčina jasná: mladík se chtěl na balkoně pod pláštěm střechy zbavit hnízda sršňů a použil k tomu vyfocený sprej a zapalovač. Vše bohužel dopadlo jak vidíte na fotkách.

ppor.Michal Hrdlička
vrchní inspektor – velitel čety sm A
HZS Ústeckého kraje územní odbor Žatec

Sdílet