Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Město Opava zakoupilo hasičům novou techniku, své vybavení tak modernizovaly hned čtyři jednotky

Hned čtyři jednotky hasičů působící v místních částech statutárního města Opava se dnes mohly radovat z nové techniky, kterou jim oficiálně předal primátor prof. PhDr. Zdeněk Jirásek, CSc. ve sportovním areálu v Podvihově.

Město zakoupilo novou cisternovou automobilovou stříkačku MAN TGM za bezmála 6.3 milionu korun pro svou jednotku v Kylešovicích, která je zařazena do kategorie JPO II s předurčeností pro zásahy u dopravního nehod.

Jejich dosavadní CAS, rovněž na podvozku značky MAN, tak získala dobrovolná jednotka z Podvihova, která byla v loňském roce sloučena s JSDH Komárovské Chaloupky a je zařazena do kategorie JPO III.

Nový dopravní automobil získala jednotka z místní části Zlatníky. Té byl z Německa zakoupen dva roky starý Ford Transit, který si hasiči následně částečně odborně a částečně svépomocí přestavěli. Vozidlo získalo především nový lak a výstražné zařízení. Celková cena se pohybovala okolo 530 tisíc korun.

Dalším obdarovaným byla jednotka z Kateřinek. Ta rozšířila své vybavení novým nafukovacím člunem v hodnotě zhruba 30 tisíc korun.


Po oficiálním předání se hasiči utkali O putovní pohár primátora města Opavy v netradiční, ale zajímavé verzi požárního útoku. O soutěži vám přineseme samostatný článek, stejně jako o obou výše zmíněných cisternách.

Sdílet