Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Srážka osobního automobilu a osobního vlaku ne železničním přejezdu v Rakovníku si vyžádala lehké zranění

Srážka vlaku s osobním automobilem na železničním přejezdu v Rakovníku u firmy TOS byla na tísňovou linku hasičů ohlášena v pátek 24. 5. 2013 v 08:57 hodin. Na místo události byly vyslány základní složky IZS – jednotka hasičů ze stanice Rakovník, Policie ČR, zdravotnická záchranná služba a jednotka Hasičské záchranné služby Správy železniční dopravní cesty Kralupy nad Vltavou.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že došlo ke srážce osobního vlaku, jedoucího po trati Louny – Rakovník s osobním automobilem Fiat. Dle informací svědků 33 letý řidič osobního automobilu z dosud neznámých důvodů objel řadu stojících vozidel a přes funkční přejezdové zařízení vjel do těsné blízkosti před projíždějící vlak, následkem čehož došlo ke srážce. Osobní automobil byl doslova „nabrán“ na nárazník vlaku a vlečen cca 50 metrů, dokud strojvedoucí vlak nezastavil. Řidič vozidla, který může hovořit o velkém štěstí, svépomocí vystoupil z vozidla a došel k posádce ZZS, která muže převezla k ošetření do rakovnické nemocnice.

Příčina dopravní nehody je předmětem vyšetřování Policie ČR. Hasiči provedli protipožární opatření, zastavení provozu na trati a místo události předali jednotce drážních hasičů, kteří provedli vyproštění vozidla a zprůjezdnění trati.

Sdílet