Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čeští hasiči se zúčastnili TFA o nejtvrdšího hasiče Slovenska, získali dvě medaile

V sobotu 15. června 2013 se v příjemném prostředí Europa Shopping Centra Banská Bystrica za krásného počasí a bohatého doprovodného programu konala soutěž o nejtvrdšího hasiče Slovenska.

Soutěž byla rozdělena do čtyř úseků, disciplíny byli standardní. Závěrem čekal na soutěžící výstup 22. pater budovy Europa Shopping Center.

Kromě hasičů ze Slovenska, Polska, Maďarska se závodu zúčastnili i čtyři hasiči z České Republiky. Josef Vlk – Sportovní klub Hasiči Zlín, Zdenek Hubáček – JSDH Uničov, Jiří Štábl a Martin Štábl – Vranová Lhota.


Jako první z českých hasičů se ze startovním číslem dvanáct na start postavil Jiří Štábl, který v kategorii M18 s časem 8:21,452 minut obsadil velmi pěkné 2. místo a v absolutním pořadí konečné 11. místo což znamenalo i nejlepší české umístění.

S číslem čtyřicet tři se na startovní čáru postavil Zdenek Hubáček, jeho velké odhodlání závod dokončit stačilo na 4. místo v kategorii M45.

Jako třetí se na závodní trať s číslem čtyřicet šest vydal Martin Štábl, jeho úsilí mu vyneslo 8. místo v kategorii M18.

Skvělého výsledku dosáhl poslední startující český hasič Josef Vlk. Skvělým výkonem podtrhl úspěch českých hasičů a radoval se tak z vítězství v kategorii M45.


Velké uznání a poděkování za velmi pěknou a bezchybnou soutěž patří všem pořadatelům v čele s organizátorem a absolutním vítězem letošního TFA Slovakia Rastislavem Pecníkem.

Martin Štábl

Sdílet