Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ochlazovali více než deset hal s drůbeží, v Pardubickém, Ústeckém i Středočeském kra­ji

Pokračující tropické teploty ve čtvrtek způsobily přehřátí několika hal drůbežáren. Hasiči vyjížděli do Kunčiny, Čeperky a Kosořína na Pardubicku, halu ochlazovali také na Lounsku.


Pardubickém kraji k ochlazování dvou střech hal drůbežárny v Kunčině byly v 10.58 hodin přivolány dvě jednotky hasičů. Teplota uvnitř sto metrů dlouhých hal se po příjezdu hasičů na místo pohybovala kolem 40 stupňů Celsia. Hasiči doplňovali vodu v požární nádrži a dopravovali ji k halám hadicemi.

Další hasičské vozy směřovaly před polednem do Čeperky, kde docházelo k přehřívání drůbeže ve dvou sto padesát metrů dlouhých halách. Na místo vyjely jednotky sboru dobrovolných hasičů z Čeperky a Starých Ždánic.

A v pravé poledne pět jednotek hasičů směřovalo do devíti hal plné drůbeže mezi Chocní a Kosořínem.

Do Albrechtic u Lanškrouna vyjížděly čtyři jednotky hasičů v 13.20 hodin. I tady bylo nutné ochlazovat haly plné slepic.

por. Bc. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


Jednotky sboru dobrovolných hasičů Postoloprty, Líšťany, Tuchořice a Citoliby vyjely také na ochlazování střech drůbežáren, a to do obce Lišany na Lounsku v Ústeckém kraji.

Po převzetí velení velitelem čety CPS Žatec byly dále povolány jednotky JSDH Žatec, Libočany, a HZS PS Žatec. Jednotky se vrátily na základny v 19:45 – zatáhlo se a blíží se bouřky


JSDH Brandýsek včera od 12:15 a dnes od 12:00 ochlazuje halu drůbežárny Ovus Slaný v obci Kvíc na Kladensku ve Středočeském kraji.

Sdílet