Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Hradci Králové zapálil neznámý žhář nepoužívaný vagón na nádraží, škoda je dvacet tisíc korun

Policisté z Obvodního oddělení I v Hradci Králové zahájili úkony trestního řízení ve věci požáru odstaveného železničního vozu, ke kterému došlo dne 26. června v depu na hlavním nádraží v Hradci Králové.

S největší pravděpodobností byl tento vyřazený služební vagon poškozen neznámými pachateli, kteří byli na místě viděni krátce po požáru. Událost policistům nahlásil na linku 158 jeden ze strojvedoucích, který si po dvacáté hodině všiml v prostoru kolejích hustého dýmu a šlehajících plamenů. V blízkosti požárem zasaženého vozu se měli v té chvíli navíc pohybovat dva podezřelí mladíci, kteří se však poté, co byli spatřeni, dali na útěk.

Podle zjištěných informací byl tento vůz, určený k likvidaci, využíván jako dočasný skladový prostor. Plameny zničily stropní a boční část vnitřních prostor se škodou vyčíslenou na 20 tisíc korun. Kromě policistů na místě zasahovali i hasiči z centrální stanice Hradec Králové, Hradec Králové-Pražská, JSDH Plačice, SŽDC Nymburk a JSDH Plácky. Jednotkám SDH Malšova Lhota a SDH Třebeš byl vyhlášen poplach a jednotky zůstaly jako záloha na zbrojnici. Případ je šetřen pro podezření z poškození cizí věci, za což hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na 1 rok.

por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí Policie ČR

Sdílet