Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidlo skončilo mezi obcemi Poteč a Valašské Příkazy v korytě potoku, pro těžce zraněného letěl vrtulník

Do čtyř minut od výjezdu ze své stanice byla jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk na místě vážné dopravní nehody osobního vozidla, ke které došlo na komunikaci mezi obcemi Poteč a Valašské Příkazy.

V osobním vozidle zn. Opel Vectra, které skončilo převrácené v korytě potoku, cestovaly v okamžiku nehody dvě osoby. Ty byly v době příjezdu hasičů mimo vrak vozidla. Jeden z cestujících ležel přímo v korytě potoku. Už od prvního okamžiku bylo jasné, že jeho zranění jsou velmi vážná.

Oběma zraněným poskytli hasiči okamžitou předlékařskou pomoc. Následně se jich ujala posádka zdravotnické záchranné služby. Po provedeném ošetření byl jeden ze zraněných transportován do nemocnice sanitním vozem, pro druhého zraněného byl na místo nehody povolán vrtulník letecké záchranné služby.

Jednotka provedla zajištění vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. V 05:49 hodin byl na žádost velitele zásahu povolán na místo události automobilní jeřáb ze stanice Otrokovice, který provedl vyproštění vraku vozidla z koryta potoku.

V průběhu zásahu bylo také provedeno vystřídání směny zasahujících hasičů. Po příjezdu vozidla odtahové služby byly dokončeny likvidační práce a místo zásahu bylo předáno policistům.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet