Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V domě ve Vracově na Hodonínsku došlo k výbuchu, jedna osoba byla zraněna, na místo dorazil také statik

Ve středu 9. října 2013 krátce před jedenáctou hodinou večerní došlo k výbuchu plynu a následnému požáru v rodinném domě ve Vracově. Krajské operační a informační středisko vyslalo na místo šest hasičských jednotek.

Místní dobrovolná jednotka z Vracova byla na místě jako první a ihned začala s hašením požáru pomocí dvou vodních proudů. Čtyři obyvatelé domu po výbuchu sami opustili dům.

Jeden mladík ve věku 19 let byl zraněn a po ošetření Zdravotnickou záchrannou službou JMK byl převezen do nemocnice. Po příjezdu profesionální jednotky ze stanice Kyjov a dobrovolných jednotek z Kyjova a Bzence hasiči nasadili proti plamenům celkem tři vodní proudy a za 45 minut od příjezdu první jednotky zabránili šíření požáru v domě. Poslední ohniska uhasili krátce před třetí hodinou ranní. U požáru také zasahovala výšková technika ze stanice v Hodoníně a velitelský automobil z Brna přivezl na místo statika.

Plameny zničily část domu se střechou, zaparkované auto a motorku v garáži. Zničen byl i pokoj nad garáží. Další škoda byla na několika vozech parkujících na ulici. Výbuch poničil také několik oken v sousedství. Příčina výbuchu a následného požáru zatím nebyla stanovena a vyšetřovatelé pokračují v hledání příčin. Předběžná škoda na domě byla vyčíslena na milion korun.

Objekt byl silně zakouřen, výbuch ho také poškodil, na místo proto vjel statik, který posoudí celkovou statiku domu. Hasičům se požár podařilo lokalizovat ve 23:40.

Zasahující jednotky:

  • PS Lidická
  • PS Hodonín
  • PS Kyjov
  • SDH Bzenec
  • SDH Kyjov
  • SDH Vracov
Sdílet