Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči cvičili v Bílovci zásah u požáru v domově pro seniory

Dnes odpoledne proběhlo v Bílovci taktické cvičení, které simulovalo požár domova pro seniory. Cvičení se zúčastnilo celkem pět jednotek hasičů.

Požár byl na operační středisko ohlášen krátce po patnácté hodině. Na místo byly vyslány jednotky profesionálních hasičů z Bílovce a Nového Jičína spolu s dobrovolnými hasiči z Bílovce, Tísku a Slatiny.

V budově bylo pro zasahující jednotky připraveno umělé zadýmení a samozřejmě také figuranti (celkem sedm) s různými typy zranění a většinou s omezenou pohyblivostí. Klienti domova měli jedinečnou možnost celé cvičení pozorovat z venkovních prostor.


Město Bílovec, jako uzemní samosprávný celek, zřídilo rozhodnutím Městského zastupitelstva dne 27. 2. 2001, ke dni 1. 3. 2001, organizační složku územního samosprávného celku s názvem Sociální zařízení města Bílovce.

Hlavní účel a předmět činnosti organizační složky je poskytování sociálních služeb podle zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb., a to služeb sociální péče – domov pro seniory a osobní asistence.


Hasiči prováděli v dýchací technice evakuaci i záchranu osob a samozřejmě i likvidaci požáru. Ten původně vznikl v kuchyňce ošetřovatelek, odkud se poté dále šířil.

Po ukončení cvičení bylo vyzkoušeno i ustavení automobilového žebříku u objektu a zkouška záchrany osob jak na integrovaných nosítkách, tak standardně v koši.

Sdílet