Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Smiřicích shořela dodávka, muž se při pokusu o uhašení lehce popálil

Dvě jednotky hasičů vyjely ve středu 4. prosince 2013 k ohlášenému požáru dodávky v Hankově ulici ve Smiřicích na Hradecku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 10:58 hodin dopoledne. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a místní dobrovolní hasiči.

Při příjezdu první jednotky na místo hořela celá dodávka, která byla zaparkovaná hned u dveří rodinného domu. Tři muži, kteří dodávkou přijeli, vyndali z nákladového prostoru kuchyňskou linku, kterou šli instalovat do domu. Po více jak hodině si všimli hořícího vozidla, které se kvůli elektrickému zkratu nastartovalo a samovolně sjelo na zahradu.

Díky tomu nedošlo k daleko větším hmotným škodám na rodinném domě, u kterého byl poškozen pouze plastový okap. Jeden z mužů se při pokusu o uhašení požáru lehce popálil na ruce, ale odmítl přivolání záchranné služby. Hasiči ošetřili zraněného muže a na popálené místo mu přiložili speciální gelovou chladivou náplast.

Zasahující jednotky hasičů dostaly požár pod kontrolu v 11:14 hodin a uhasily krátce před půl jednou odpoledne. Oheň dodávku zcela zničil. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 120 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření.

Sdílet