Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

ČEZ věnoval hasičům v Polepech plošinu na podvozku Renault Midlum, předělají ji na hasičskou

Hasiči v Polepech na Litoměřicku ve středu 18. prosince 2013 slavnostně převzali plošinu, kterou jim věnovala společnost ČEZ, u níž vozidlo několik let ve standardních barvách jezdilo.

Krátce po desáté hodině dopolední (jen pár chvil poté, kdy se členové jednotky vrátili z Ústí nad Labem, kde darovali krev) převzal velitel JSDH Polepy Čestmír Malý společně s místostarostkou obce z rukou ředitele úseku Dopravní služby ČEZ pana Radana Beneše klíčky od nové plošiny TMT 15C120 na podvozku Renault Midlum 4×4.

Automobil, vyrobený v roce 2007, sloužil v ČEZu ke standardním činnostem, čemuž odpovídá také bílá barva a oranžové majáky – na hasiče tak teď čeká práce s přebarvením do hasičských barev a přihlášení vozidla do IZS. Stejně tak se chystají předělat garáže: tam kde má plošina stát, je v současné době společenská místnost.


ČEZ samozřejmě podporuje hasiče v oblastech kde působí. Pokud se sejdou žádosti jednotek o určité vozidlo a my u něj uvažujeme o odprodeji nebo vrácení v rámci operativního leasingu, všechny žádosti posoudíme a je možné vozidlo darovat.

Jsme rádi, když vozidlo najde využití ve státní správě nebo kdekoliv jinde; v současné době má ČEZ plán obnovy vozového parku nastavený velice dobře a vyřazená vozidla jsou většinou v dobrém technickém stavu.

uvedl Radan Beneš, ředitel úseku Dopravní služby ČEZ

Sdílet