Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

SDV MODEL číslo 2017: Robur LO 2500, který může mít barvy hasičů nebo Báňské záchranné služby

Letošní rok je na našem webu zasvěcen představování jednotlivých hasičských modelů firmy SDV model. Nejinak je tomu i dnes, podrobněji se podíváme na Robur LO 2500, který může mít barvy hasičů nebo Báňské záchranné služby.

V roce 1888 byla v Zittau založena panem Gustavem Hillerem firma na výrobu jízdních kol a motocyklů. V roce 1927 pak vyrobila první nákladní vůz s označením 4RL. Začátkem roku 1957 dostala firma nový název VEB Robur Werke Zittau (volně přeloženo: Závody Robur, národní podnik, Žitava).


Cena prezentovaného modelu je 325 Kč. Objednat si ho můžete (pokud nevyhrajete v naší soutěži) na stránkách www.sdvmodel.cz.

SOUTĚŽ o tento model


Od kterého roku nabízel Robur dieselový motor?

Správná odpověď: 1954. Výherce: Jan B.


Všechny představované modely jsou v měřítku 1:87, vyráběny jsou vysokotlakým vstřikováním plastu. V balení naleznete stavebnici modelu, návod k jeho sestavení, popis samotného vozidla a obtisky.

I nezkušený modelář dokáže zkompletovat model do 3 hodin (bez nástřiku). K sestavení je nutné připravit si lepidlo na modely (nejlépe s aplikátorem s jehlou), ostrý nožík, pinzetu a případně barvy. Před samotným sestavením je potřeba jednotlivé díly pečlivě odříznout od rámečků a očistit, před finálním slepením je vhodné k sobě díly nanečisto přiložit.

Model je po sestavení v barvě plastu, je ale možné jej dále stříkat. Pokud barvou nestříkáte (nebo nechcete), můžete použít barvy akrylové, tedy v čerstvém stavu ředitelné vodou. Po nanesení štětcem dobře přilnou a kryjí, po zaschnutí jsou voděodolné.


Modely jsou určeny pro osoby od 14 let, nejedná se o hračky, ale o sběratelské stavebnice. Jejich využití je jako samostatný sběratelský kousek, jsou vhodné a často také využívané jako součást dioramat.

Máte zájem o model vašeho reálného hasičského automobilu? Nic není nemožné. Základ vozidla musí být stejný jako již vyrobené modely (jednotná šablona šasi). Pokud máte zájem, vězte, že výroba je ekonomicky rentabilní od 50 kusů.

Podrobnosti lze domluvit na e-mailu sdvmodel@volny.cz nebo na telefonu 776 702 011.

Sdílet
Seriál: SDV model: Hasičská vozidla