Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kvůli sněžení na Opavsku řešili hasiči a policisté mnoho nehod, u Hradce nad Moravicí sjel kamion do příkopu

V důsledku špatných klimatických podmínek (postupné husté sněžení, tání, déšť, rozbředlá vozovka…) došlo dnešního dne na Opavsku do současné chvíle k 24 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, které na místě událostí prošetřovali policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě.

V převážné míře šlo o tzv. malé dopravní nehody pouze se škodou na majetku, jako tomu bylo například na silnici mezi Hradcem nad Moravicí, část Kajlovec a obcí Lesní Albrechtice. Jde o táhlé stoupání, kde v zimních měsících při sněhové pokrývce asfaltového povrchu pozemní komunikace mají problém s vyjetím nákladní motorová vozidla, většinou soupravy tvořené nákladním automobilem s přívěsem (návěsem).

V tomto úseku došlo vlivem kluzké vozovky k sjetí jednoho z nákladních automobilů do silniční příkopy, bez zranění osob a bez větší škody na majetku, ale vzhledem k vyprošťování tohoto vozu došlo k silniční zácpě a velmi těžké průjezdnosti všech účastníků silničního provozu v obou směrech jízdy.

René Černohorský
Policie ČR

Foto: Peter Soós

Sdílet