Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jedenáctý ročník extrémního závodu hasičů „Výstup na Domažlickou věž“ vyhrál Martin Kopecký

V sobotu 12. dubna se domažlické náměstí zaplnilo hasiči. Konal se zde již tradiční závod Výstup na věž. Úkolem závodníků bylo co nejrychleji zdolat 194 nepravidelných dřevěných schodů ve dvanácti patrech kamenné věže kostela na náměstí v Domažlicích. Aby jejich trasa nebyla moc snadná, komplikoval jim výběh dýchací přístroj SATURN S7 na zádech a hadice C52 v kotouči v ruce.

Samozřejmě, že celou trať překonali v pracovním stejnokroji PSII, v holeňové obuvi s pevnou podrážkou, v pracovních rukavicích a s přilbou na hlavě.

V letošním roce odstartovalo 95 hasičů z 41 Sborů dobrovolných hasičů z Čech a Německa rozdělených do dvou kategorií. Všichni se pokoušeli překonat rekord trati který má hodnotu 76,89s a který opět v letošním roce odolal.

Nejrychleji se na vrchol dostal Martin Kopecký z SDH Strážov, který na věž vyběhl v čase 77.369s a vyhrál tak v kategorii do 30 let. V kategorii starších, tedy nad 30 let nezklamal Antonín Rendl, již desetinásobný vítěz a rekordmantrati a připsal si jedenáctou výhru s časem 79.251

Svým způsobem ale vyhrál každý kdo se dostal na vrchol věže a úspěšně zdolal nástrahy trati. Opravdu si sáhl na dno svých sil a zvítězil sám nad sebou.

Výsledky najdete v příloze článku.

Sdílet
Přiložené soubory
Výsledková listina.xls zobrazit online XLS 39 kB
výsledky mladší - junior.pdf zobrazit online PDF 149 kB
výsledky starší- senior.pdf zobrazit online PDF 129 kB
Seriál: Šumavská liga v disciplínách TFA