Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K dalšímu ze série požárů posledních dnů došlo dnes v dopoledních hodinách poblíž Velkých Karlovic na Vsetínsku

V 11:52 hodin byl na tísňovou linku zlínských hasičů oznámen požár suché trávy na ploše asi 100 × 100m, který se šířil k blízkému lesu.

Dvě minuty po přijetí oznámení byl vyhlášen požární poplach jednotkám profesionálních a dobrovolných hasičů ze Vsetína, Karolinky, Halenkova, Nového Hrozenkova, Velkých Karlovic a Podťatého. Za další čtyři minuty byla na místo požáru vyslána také jednotka centrální stanice Zlín s cisternou pro velkoobjemové hašení. Celkem vyjelo na likvidaci požáru sedm cisteren hasičů.

Jako první dorazili na místo dobrovolní hasiči z Karolinky. V dalších minutách přijížděly ostatní povolané jednotky. Jak bylo velitelem zásahu následně upřesněno, plameny zasáhly travní porost s výsadbou mladých stromků. Po nasazení několika vodních proudů se podařilo požár lokalizovat a zabránit jeho dalšímu šíření, a to především do blízkého lesního porostu.

I když byl požár rychle likvidován, způsobil škodu ve výši asi 20.000,– Kč. Co vzniku požáru předcházelo, a zda došlo k porušení předpisů o požární ochraně, bude předmětem dalšího šetření hasičů.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet