Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

TFA Petřvald 2015 se opět vydařilo, druhý ročník byl upraven podle připomínek z minulého roku

V sobotu 11. července v 9 hodin, za velice příjemného počasí a v přátelské atmosféře odstartoval v Petřvaldě v areálu „U staré řiky“ pod hasičskou zbrojnicí druhý ročník soutěže TFA, pořádaný SDH Petřvald.

Na základě připomínek soutěžících z loňského ročníku, došlo k drobným úpravám trati a to zejména ke zvýšení náročnosti trati.

Byla vynechána „opičí dráha“ (přeskok pneumatik osobních automobilů), která byla nahrazena ryze technickou disciplínou – montováním savic a koše na PS 12, trasa pro přemístění figuríny byla prodloužena téměř až na vrchol svahu, který slouží v zimě k bobování, figurína byla oproti loňsku zhruba o 10 kg těžší a roztahování zavodněné C hadice bylo nahrazeno zavodněnou B hadicí.

Ženy měly trať upravenou snížením hmotností jednotlivých závaží, zkrácením vzdáleností na přemisťování břemen a zavodněná hadice B byla vyměněna za hadici C.

Tak, jak se předpokládalo, právě technická disciplína šroubování savic a koše na PS 12, se ukázala jako rozhodující v závodě a ve velké míře přispěla ke srovnání hendikepů méně zdatných závodníků s těmi zdatnými a celkově zamíchala i pořadím.

Celá trať byla složena s těchto disciplín: roztažení 2 × 3 B hadic (ženy 2 × 2 B), přemístění figuríny do svahu, přenesení závaží 2 × 23 kg (ženy měly závaží lehčí cca 10 kg), posun zaváží kladivem po kolejnici, hammer box muži 30 úderů, ženy 20, 6 x překlopení pneumatiky s ocelovým ráfkem z Tatry 148 (ženy 1 x). Jako finálová disciplína bylo roztažení zavodněné hadice B (ženy hadice C) a sestřik terče, který signalizoval časoměřičům ukončení závodního pokusu.

Celkově bylo přihlášeno 53 mužů a 16 žen, na start se však nakonec postavilo pouze 20 mužů v kategorii do 35 let, 7 mužů v kategorii nad 35 let a 10 žen.

Vzhledem k štědrosti sponzorů byly vyhlášeny tři speciální kategorie pro nejstaršího účastníka, který si odnesl láhev whisky a pro nejmladšího účastníka, který si odnesl cenu v podobě litru mléka v krabici. Kategorii pro závodníka z největší dálky si odnesl Jaroslav Hanžl z HZSP Spolana Neratovice.

Vítězové v jednotlivých kategoriích byli:

Muži do 35 let – Martin Koliba SDH Metylovice,

Muži nad 35 let – Miroslav Hanel SDH Darkovice,

Ženy – Kateřina Zubíková SDH Jasenka.

Po vyhlášení vítězů jednotlivých kategorií nechyběla, tak jako v loňském roce, bohatá tombola, kdy si každý startující odnesl více či méně hodnotnou cenu.

Velké poděkování za hladký průběh soutěže, zajištění občerstvení a jiných činností zaslouží všichni členové realizačního týmu z řad SDH Petřvald a jejich rodinných příslušníků, zdravotnici Petře za péči o vyčerpané závodníky, jejíž zásahy naštěstí nemusely být život zachraňující.

Na závěr je nutno také velice poděkovat všem sponzorům, díky kterým byly připraveny opravdu hodnotné ceny pro vítěze a velké množství cen v tombole.

Ing. Ondřej Fabián
Sdílet
Přiložené soubory
Výsledková listina_2015_M35.pdf zobrazit online PDF 77 kB
Výsledková listina_2015_Muži.pdf zobrazit online PDF 80 kB
Výsledková listina_2015_ženy.pdf zobrazit online PDF 77 kB