Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči našli u řeky Úpy pohřešovanou stařenku, do pátrací akce po seniorce se zapojily desítky profesionálních a dobrovolných hasičů

Paní odešla včera v podvečer z Domova důchodců ve Svobodě nad Úpou a již se nevrátila. Dnes po deváté hodině ráno se rozběhlo rozsáhlé pátrání, kterého se zúčastnili kromě policistů také hasiči. Každá pátrací skupina měla určený koridor v okolí Horního Maršova, který prohledávala.

Zhruba o půl dvanácté dopoledne profesionální hasiči z Trutnova, kteří prohledávali okolí řeky Úpy, našli na břehu dvaadevadesátiletou ženu. Ta byla při vědomí, ale silně podchlazená. Hasiči ihned poskytli seniorce předlékařskou pomoc, zabalili jí do speciální termofólie a přivolali záchrannou službu.

Do příjezdu záchranářů hasiči kontrolovali základní životní funkce a ženě podali také kyslík. Seniorka byla poté předána do péče přivolané záchranné služby a převezena do nemocnice. Do pátrání se zapojily také jednotky sborů dobrovolných hasičů z Trutnova – Horního Starého Města, Černého Dolu – Čistá, Horního Maršova, Pece pod Sněžkou, Svobody nad Úpou a Mladých Buků.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet