Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidička zemřela po střetu s autobusem u Lysic, další zraněnou osobu přepravil do nemocnice vrtulník

Vážná dopravní nehoda zastavila provoz na silnici E461 u Lysic na Blanensku. Řidička osobního vozu čelní střet s autobusem nepřežila. Hasiči na místě zasahovali tři hodiny.

K zásahu vyjela v 11.32 jednotka z Blanska a Boskovic. Za sedm minut přijeli první hasiči na místo. Po čelním střetu osobního vozu a linkového autobusu zůstala řidička osobáku ve zdemolované kabině zaklíněná. Hasiči zahájili její vyprošťování a na místo přistál vrtulník letecké záchranné služby.

V autobuse cestovalo asi 20 lidí a dva se při nehodě zranili. Jednoho transportoval vrtulník do nemocnice. Po té, co záchranná služba konstatovala u zaklíněné řidičky smrt, ukončili dočasně hasiči její vyprošťování a nechali Policii ČR zdokumentovat situaci.

K místu nehody přijel náhradní autobus přepravce. Hasiči pomohli cestujícím s přestupem a s přeložením zavazadel a pro řidiče havarovaného autobusu povolali člena posttraumatického intervenčního týmu HZS JMK, který pomáhá účastníkům traumatizujících událostí na místě zásahu.

Po celou dobu zásahu měli hasiči místo zajištěné proti vzniku požáru a podle potřeby zasypávali uniklé provozní náplně. Policie ČR odkláněla dopravu.

Po zadokumentování místa nehody vyprostili hasiči řidičku. Odtahová služba odstranila vrak osobního auta a následně také havarovaný autobus. Silnici pokrytou řadou střepů a úlomků hasiči očistili a ve 14.40 byl hlavní tah z Brna na Svitavy opět průjezdný.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet