Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil ve Výšince na Trutnovsku chalupu i se stodolou, zasahovaly tři hasičské jednotky

Tři jednotky hasičů byly v sobotu 19. dubna 2014 večer přivolány k požáru rekreační chalupy ve Výšince, části obce Hajnice na Trutnovsku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 19:12 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem, Trutnova a dobrovolní hasiči z Hajnice celkem s pěti cisternami.

Při příjezdu první jednotky dobrovolných hasičů na místo byla starší chalupa se stodolou v plamenech a předposlední fázi hoření. Rychlému šíření plamenů napomohl silný nárazový vítr. Objekt byl částečně zděný a zčásti roubený a nacházel se na odlehlém místě. V době vypuknutí požáru v chalupě nikdo nebyl.

Hasiči zřídili čerpací stanoviště na rybníku a doplňování vody do cisteren bylo zajištěno kyvadlovou dopravou. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 19:38 hodin a uhasili osmnáct minut po 21. hodně. Požár zničil stodolu, střechu chalupy, půdní prostor a vybavení objektu.

Přímá škoda způsobená požárem byla odhadnuta na 700 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 50 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření, jednou z vyšetřovacích verzí je i úmyslné zapálení. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet