Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Golčova Jeníkova se v neděli odpoledne srazila dvě osobní auta, jedno z nich začalo po nehodě hořet

Hlášení o dopravní nehodě dvou osobních vozidel s následným požárem jednoho z nich na obchvatu Golčova Jeníkova přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 15.03 hod. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Ledeč nad Sázavou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů ze Golčova Jeníkova a Habrů.

Při střetu osobních vozidel značek Citroën Berlingo a Chevrolet Aveo se zranili celkem tři lidé. Citroën s pohonem na LPG začal po střetu hořet. Požár se hasičům podařilo lokalizovat a následně i zlikvidovat vysokotlakým vodním proudem. Použita byla i pěna. Provoz na komunikaci byl okamžitě zastaven a doprava byla vedena přes objízdnou trasu.

Jednotky poskytly zraněným osobám předlékařskou první pomoc a po příjezdu zdravotníků předaly zraněné do jejich péče. Kromě sanitních vozů na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby, který transportoval do brněnské nemocnice jednu ze zraněných osob.

Odstranit následky dopravní nehody se hasičům podařilo pár minut po půl šesté odpoledne. Příčinu nehody vyšetřují policisté.

Foto: HZS Kraje Vysočina, JSDH Golčův Jeníkov
Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet