Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Česká TFA reprezentace trénuje ve Frýdku-Místku, závodníci se připravují na sezónu

Čtyřdenní soustředění české reprezentace TFA probíhá od úterý v areálu Střední odborné školy požární ochrany a Vyšší odborné školy požární ochrany ve Frýdku-Místku.

Závodníci se zde zdokonalují v provádění disciplín TFA a pracují i na své síle. V areálu mají k dispozici dostatek prostoru pro nácvik všech úseků, na které jsou soutěže TFA aktuálně rozděleny.

Tažení pneumatiky simuluje roztahování hadic B, nechybí ani jejich smotání a ukládání do bedny. Tradiční hammerbox předchází velmi náročné disciplíně, kterou je převrácení zadní pneumatiky z traktoru.

Nechybí poměrně moderní šplh po laně do prvního patra cvičné věže a známé tažení figuríny. Prostor mají hasiči i pro nácvik běhu do schodů – k dispozici mají starou nepoužívanou budovu. V té při vybíhání nesou rovněž pneumatiku, po vyběhnutí vytahují po laně hadice.

Soustředění reprezentace končí v pátek, sezóna už pomalu začíná a jednotliví sportovci se již brzy postaví na start závodů Thoughest Firefighter Alives, tedy Nejtvrdší hasič přežije.

Sdílet