Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jeden z žáků se po evakuaci nevrátil do školy ve Starém Městě, je podezřelý že za bombovou výhrůžkou stál on

Na linku 112 zavolal dnes ve čtvrtek 24. dubna po deváté hodině dopolední neznámý člověk, který oznámil, že v základní škole ve Starém Městě na Komenského sídlišti vybuchne bomba. Operátor okamžitě předal informaci složkám IZS a na místo vyjely nejdostupnější policejní hlídky, hasiči ze Starého Města společně s kolegy z Uherského Hradiště a městští strážníci.

Ihned po příjezdu začala evakuace všech zhruba 360 osob, které v budově školy byly. Krátce nato se začalo s prohlídkou školy, všech odpadkových košů, školních brašen žáků a dalších míst, kde by mohla být bomba umístěna. Do prohlídky se zapojilo deset policistů i se služebním psem, osm hasičů a dva městští strážníci.

Při detailní prohlídce se naštěstí nepotvrdilo, že by ve škole měla být bomba uložena. Po necelých dvou hodinách se žáci i učitelé mohli vrátit do tříd a pokračovat ve výuce. Jeden z žáků se ovšem dopoledne do lavice nevrátil. Operativním šetřením policisté zjistili, že právě tento mladistvý muž je podezřelý z výhružného telefonátu.

Neuváženým oznámením si mladík vysloužil podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. Za spáchání tohoto trestného činu zákon ukládá až dvouleté vězení.

Aleš Mergental
Policie ČR
por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet