Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Konference MOSTY 2007 – Požární bezpečnost letiště

Pád letounu, jeho následné vyhledávání pomocí vrtulníku a spuštění lezců; vyproštění letadla sjetého z dráhy a dekontaminace osob zasažených nebezpečnou látkou – to je scénář unikátního součinnostního cvičení Záchranné požární služby Letiště Praha, Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy, záchranné služby Meditrans, Policie ČR a Armády ČR které se uskutečnilo v pondělí 1. 10. 2007 na ploše Letiště Praha s.p..

Pád letounu, jeho následné vyhledávání pomocí vrtulníku a spuštění lezců; vyproštění letadla sjetého z dráhy a dekontaminace osob zasažených nebezpečnou látkou – to je scénář unikátního součinnostního cvičení Záchranné požární služby Letiště Praha, Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy, záchranné služby Meditrans, Policie ČR a Armády ČR. Jsou to jen některá z mnoha rizik, kterým musí provozovatel letiště čelit a být na ně preventivně připraven.
Cvičením vrcholí celodenní program konference MOSTY 2007 věnované preventivním opatřením nenadálých událostí a jejich následnému praktické řešení, které nabývá na novém rozměru v souvislosti se vstupem do schengenského prostoru.
Vedle tradičního představení prostorů, kde se konference konala, byly zařazeny přednášky o úloze letiště při řešení zvlášť nebezpečných nákaz a pandemickém plánu, nových směrech ve vývoji EPS, protivýbuchové prevenci, o úkolech meteorologické služby, kriminální a cizinecké policie a spolupráci všech zainteresovaných složek, které by v krizovém centru tato rizika současného světa řešily. Konference MOSTY se konala pod záštitou generálního ředitele HZS ČR genmjr. Ing. Miroslava Štěpána a náměstka primátora hl. m. Prahy Mgr. Rudolfa Blažka.

-kuw-
Sdílet