Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kamionu zastavil provoz na silnici u Rynoltic, díky rychlému zásahů plameny nepřeskočily na náklad pryskyřice

Požár kamionu ochromil dnes ráno dopravu na hlavním tahu I/13 mezi Rynolticemi a Lvovou. Informaci o události obdrželi hasiči na linku tísňového volání 112 v 7:33 hodin. Ohlašovatel uváděl, že kamionu hoří pneumatika. V prvé fázi tak operační důstojník vyslal na místo 4 jednotky hasičů.

Jakmile ale bylo zjištěno, že se požár rozšířil i na plachtu návěsu a kamion navíc převáží v nádržích 23 m3 pryskyřice, byly povolány další 3 jednotky. Řidič se nejprve snažil požár zdolat pomocí ručních hasicích přístrojů, ale marně. Zásah hasičů byl naštěstí natolik rychlý, že se požár nestihl rozšířit na převážený náklad.

Požár hasiči zlikvidovali pomocí vysokotlaké vody, při dohašování jim pomohla termokamera. Komunikace byla kompletně uzavřena na více než 2 hodiny. Nikdo nebyl zraněn. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 60.000 Kč, uchránit se hasičům podařilo 500.000 Kč. Za příčinou požáru stála technická závada na podvozku návěsu.

Zasahující jednotky: HZS LK Jablonné v Podještědí, HZS LK PS Liberec, Rynoltice, Kunratice u Cvikova, Cvikov, Jablonné v Podještědí, Jablonné v Podještědí – Postřelná.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet