Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kamionu a výbuch dvou lahví s plynem na benzínové stanici Benzina v Dobřichovicích zaměstnal celkem devět hasičských jednotek

Nákladní auto převáželo tlakové lahve s propan butanem. Na místo byli vysláni hasiči ze stanice HZS Řevnice, Kladno, Beroun, pražské hasiče ze stanice Praha 8 – Radotín, Praha-Petřiny, dále JSDH Jíloviště, Lety, Dobřichovice, Mokropsy-Černošice .

Řidič a dvoučlenná posádka byli mimo vozidlo, hasiči se snažili z auta vynést tlakové lahve. V 10.40 hodin dostali požár pod kontrolu.

V autě bylo převáženo šedesát desetikilogramových propanbutanových lahví a dvě třicetikilogramové – 2 lahve před příjezdem jednotek vybouchly, naštěstí nikdo nebyl zraněn.

Jednotky dále prováděly sanaci místa a likvidovaly vyteklé ropné a provozní kapaliny.

Nákladní auto shořelo – jednalo se o automobil, s jehož pomocí se opravují komunikace (vezlo rozpékací pec na asfalt a tlakové lahve). Na místě probíhá šetření Policie ČR i vyšetřovate­lů HZS.

Většina ze zasahujících jednotek už se vrátila na své základny. Na požářišti dále probíhá šetření a dokončují se dohašovací a likvidační práce

Při hašení požáru došlo k lehkému zranění profesionálního hasiče. Způsobená škoda je odhadnuta na 500.000 Kč, uchránit se podařilo hodnoty za 200.000 Kč, příčina vzniku požáru se šetří – může se jednat o technickou závadu na mechanismu ovládání rozpékací pece na asfalt nebo zanedbání bezpečnostních předpisů při použití pece.

Foto: JSDH Mokropsy
nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet