Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Polsku proběhl již desátý ročník veletrhu hasičské a záchranářské techniky EDURA

Ve dnech 12. – 14. června se v polském městě Kielce konala mezinárodní výstava EDURA 2014. Letos již po desáté. V Polsku se jedná o jedinou takovouto výstavu svého druhu.

Ve výstavních halách bylo k vidění především hasičské vybavení renomovaných výrobců jak polské, tak i světové provenience. Vidět jsme tak na stáncích mohli vidět produkty firem Dräger, Scott, MSA, Pavliš a Hartmann i rukavice firmy Holík.

Scott zde vůbec poprvé ukázal – zatím necertifikovanou – láhev s plnícím tlakem 379 kPa, na které probíhají homologační a certifikační zkoušky pro použití v Evropě. u Drägera a MSA byly „v kurzu“ nové přilby, tedy HPS 7000 resp. Gallet F1 XF.

Výrobce hydraulického vyprošťovacího zařízení Lukas předvedl celou škálu svých nástrojů na dobíjecí akumulátory. Nástroje se vyznačují znatelným nárůstem rychlosti jejich pohybu.

Venkovní expozice se zaměřovaly převážně na hasičskou techniku. Spektrum jednotlivých nástavbářů bylo opět velmi široké, nejvíce techniky měl na svém stánku domácí Wawrzaszek, který předvedl nejen cisternové automobilové stříkačky, ale také výškovou techniku své divize Bumar.

Sdílet