Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči z Oseku nad Bečvou převzali „novou“ cisternu Tatra 815

Ve čtvrtek 12. června 2014 v 9:30 hodin převzali dobrovolní hasiči z Oseku nad Bečvou na Krajském ředitelství HZS Olomouckého kraje v Olomouci „novou“ cisternu.

Cisternu CAS K25 T 815 od HZS Olomouckého kraje přebíral pan Radek Buryánek, DiS., člen zastupitelstva obce Osek nad Bečvou spolu se dvěma dobrovolnými hasiči.

„Jednotka Osek nad Bečvou byla vybrána z toho důvodu, že je druhou jednotkou kategorie JPO III, která má za posledních osm let nejvíce výjezdů,“ řekl Ing. Libor Popp, vedoucí oddělení IZS a služeb, který oseckým hasičům cisternu předával. Cisterna, kterou hasiči z Oseku nad Bečvou dostali, byla vyrobena v roce 1997.

Pan Buryánek převzal klíče od „nové“ cisterny a řekl: „Děkujem HZS Olomouckého kraje za tento obrovský dar. Pokusíme se cisternu opravit na hody, které u nás v obci proběhnou v září a pak ji naleštěnou a vyšperkovanou předvedeme našim spoluobčanům.“

Jednotka SDH Osek nad Bečvou je jednotka dobrovolných hasičů obce kategorie JPO III, která zabezpečuje výjezd družstva a zřizuje se zpravidla ve vybrané obci s počtem obyvatel nad 1000. Doba výjezdu z místa dislokace do 10 minut, doba příjezdu na místo zásahu do 10 min. Celkem je v ČR 1384 jednotek JPO III s počtem více než 22.000 členů.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet