Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve dnech 11. – 14. června proběhlo v malebné obci Kaznějov na Plzeňsku V. mezinárodní setkání kynologických týmů USAR odřadů

Námětem cvičení bylo zemětřesení o síle 7,6 Richterovy škály. Dne 10.června 2014 v 03:03 hodin místního času zasáhlo zemi Kaznějovsko ničivé zemětřesení o síle 7,6 Richterovy škály. Epicentrum zemětřesení bylo v hloubce 10 km a vzdáleno 18 km severně od hlavního města Plasko.

Vlivem zemětřesení došlo ke zřícení většiny budov městské zástavby města Vitacit, kde došlo k silnému poškození továrny na výrobu průmyslových výbušnin. Je reálný předpoklad zavalení mnoha osob pod troskami budov. Vzhledem k tomu, že Kaznějovsko nemá dostatek sil a prostředků na zvládnutí této situace, požádá o zahraniční pomoc. Na základě této žádosti jsou do oblastí vyslány záchranné týmy. MV-generální ředitelství HZS ČR aktivuje USAR odřad CZ v úrovni Medium.

Cvičení se zúčastnilo i několik zahraničních týmů z Polska, Slovenska, Francie či Lucemburska. Na nejlepšího psovoda opět čekalo mnoho odměn a pro pejska něco na zub. Řídící cvičení byla plk. Ing. Lenka Rašovská a hlavním rozhodčím Gustav Hotový. Nejlepší výkon podala dvojice profesionálních hasičů reprezentujících HZS ČR Martin Nedojedlý a Pavel Málek.

ppor. Michal Hrdlička
HZS Ústeckého kraje
územní odbor Žatec
Sdílet