Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Nýrsku mají nový rychlý zásahový automobil Nissan Pathfinder, vestavba byla provedena svépomocí

V lednu letošního roku na výroční valné hromadě starosta města Nýrsko slavnostně předal jednotce SDH klíčky od nově zakoupeného vozidla Nissan Pathfinder, které tak nahradilo dosluhující vůz stejné značky. Jednotka z Nýrska je předurčena také pro zásahy u dopravních nehod.

Automobil byl vyroben v roce 2009. Z původní černé barvy se stala červená za pomocí kompletního polepení vozu profesionální firmou. Nissan byl zařazen do výjezdu v polovině května letošního roku.

Vozidlo je poháněno naftovým motorem o objemu 2488 cm3 a výkonu 126 kW. Podvozek samozřejmě umožňuje pohánět všechna kola.

Samotné provedení zadního úložného prostoru si hasiči z jednotky řešili svépomocí. Namísto prostoru pro pátého pasažéra je ve vozidle uchycena dvojice držáků na dýchací přístroje Dräger PSS 3000. Další vybavení je uloženo na výsuvném platu.

Mezi ně patří například hydraulické vyprošťovací zařízení Narimex či motorová pila Husqvarna 55 s příslušen­stvím. Hasiči mají k dispozici i kufry s nářadím, prostředky pro poskytnutí první pomoci či vybavením pro vnikání do uzavřených prostor.

Sdílet