Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Triatlon v německém Rothu byl vzhledem k počasí velmi náročný, z českých závodníků se nejlépe vedlo Lukáši Krpcovi

Dne 20. 7. 2014 se konalo v Německém Rothu Mistrovství světa hasičů v dlouhém triatlonu na distancích 3,8 km plavání, 180 km kolo a 42 km běh. Závod byl součástí největšího triatlonu na světě Challenge Roth, kde počet startujících dosahuje 3500 závodníků a atmosféru závodu dělá přes 200 tisíc diváků.

Závod v kategorii hasičů dokončilo 46 závodníků a z toho 3 z reprezentace HZS ČR. Nejlépe se vedlo Lukáši Krpcovi z HZS MSK / Moravskoslezský kraj, který mezi hasiči obsadil s časem 08:52:56 druhé místo o pouhé dvě sekundy za Španělem Alonsem Mckernanem. Lukáš zároveň vyhrál celkově Age group M35 z 2218 závodníků.

Jana Keprta z HZS OLK / Olomouckého kraje doprovázely na trati cyklistiky technické problémy s řetězem, kdy na 70 km řetěz přerval a musel absolvovat 13 km do servisní zóny, kde se podařilo kolo opravit. Následně musel ještě nedobrovolně zastavit na 160 km kdy vlivem zkráceného řetězu po opravě došlo k jeho zaseknutí. Ačkoliv dobrý výsledek už byl vlivem techniky ztracený, rozhodl se závod alespoň dokončit a mezi hasiči obsadil 29. místo.

Třetí reprezentant Petr Sladký měl závod po plavání a cyklistice také skvěle rozjetý, bohužel na běžecké části se dostavily žaludeční problémy a zvažoval odstoupení ze závodu. Nakonec se přemohl a závod dokončil mezi hasiči na 34. místě.

Celý závod doprovázely nepříjemnosti v podobě vědra, dusna, teploty ve stínu dosahovaly až 33 stupňů. Samotné plavání bylo ve vlnách a pro závodníky bylo těžké hlídat své soupeře. Velké poděkování patří sponzorům tříčlenné hasičské výpravy a to především společnosti na výživu pro sportovce HIGH5 a také podpoře samotných hasičských sborů jednotlivých reprezentantů z České Republiky.

Podle informací Jana Keprta zpracoval
Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet