Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Počet výjezdů v souvislosti s počasím se na Vysočině vyšplhal k šesti desítkám, problémy byly hlavně na Pelhřimovsku

Včerejší bouřka doprovázená prudkým deštěm a silným větrem zaměstnala hasiče prakticky na celé Vysočině. Od odpoledních hodin až téměř do půlnoci čerpali na některých místech hasiči vodu ze zatopených objektů a odstraňovali stromy, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu.

Počet výjezdů se vyšplhal téměř k šesti desítkám. Nejvíce událostí jsme zaznamenali na Pelhřimovsku. Problémy byly také ale na Žďársku a Třebíčsku. Jen v Náměšti nad Oslavou zasahovali hasiči na deseti různých místech, kde převážně čerpali vodu ze zatopených sklepů a čistili ucpané kanalizace.

V Hoštěticích na Jihlavsku odpoledne zapálil blesk strom a hrabanku. Problémy nebyly jenom na komunikacích, kvůli popadaným stromům byla zastavena doprava na železnici, a to konkrétně mezi Havlíčkovým Brodem a Šlapanovem.

Všechny události, u kterých jsme v souvislosti s počasím zasahovali, se obešly bez zranění osob. Úterní ráno je zatím velmi klidné a hasiči vyjížděli v souvislosti s počasím pouze k jedné události. Výstraha však pro Vysočinu platí až do dnešního večera.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet