Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bouřka způsobila problémy jen na Jilemnicku a Jablonecku, zbytek Libereckého kraje byl v klidu

Pouze okrajově zasáhla včerejší bouřka Liberecký kraj. Hasiči zasahovali u technických událostí celkem 12×, většinou šlo o popadané stromy. Před půl druhou odpoledne byly potřebné 2 jednotky hasičů u spadlého stromu v části obce Desná na Jablonecku.

Tam se zřítil strom ze soukromé zahrady přes plot na dráty elektrického vedení a vrchní část stromu zasáhla řadové garáže. Událost se obešla bez zranění. K jinému stromu, tentokrát zlomenému, museli hasiči do Desné odpoledne ještě jednou.

Hned pět zásahů hasičů si vyžádala průtrž mračen na Jilemnicku, a to ve Studenci. Hasiči provizorně přikrývali světlík na střeše obecního úřadu, kudy tekla do objektu voda. Tři jednotky pak byly povolány k čerpání ze zatopené zahrady a domu, kam se voda dostala kvůli rozvodněnému potoku.

Taktéž do Studence byl vyslán i jeřáb semilských profesionálních hasičů. Ten měl za úkol odstranit ze střechy rodinného domu borovici, která se vlivem silného větru vyvrátila a spadla. Hasiči museli strom částečně odvětvit a pak uvázat na jeřáb. Na místě zasahovali jilemničtí profesionální hasiči.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet