Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár ve zlínském skladu filmového materiálu díky zásahu hasičů nenapáchal obrovskou škodu, i tak je milionová

V 17:21 hodin bylo na tísňovou linku krajských hasičů oznámeno, že z jedné dvoupodlažní budovy v areálu zlínských filmových ateliérů vychází hustý kouř. Na místo události byli vysláni profesionální hasiči z centrální stanice Zlín, které posílily jednotky hasičů města Zlína z Prštného a dobrovolných hasičů z Fryštáku.

Po vniknutí hasičů vybavených dýchací technikou do vnitřních prostor provozní budovy bylo zjištěno, že došlo k požáru v přízemní místnosti, kde byl uskladněný filmový materiál. Jednotkám se podařilo dostat požár rychle pod svou kontrolu. Po dohašení jednotlivých ložisek hoření a nuceném odvětrání objektu přetlakovou ventilací byla v 18:50 hodin ohlášena velitelem zásahu celková likvidace události.

Vzhledem ke skutečnosti, že hasiči byli nuceni provádět zásah v dýchací technice, byl na místo požáru povolán jako posila i protiplynový kontejnerový automobil uherskohradišťských hasičů, který přivezl zálohu dýchací techniky.

Podle prvotních zjištění vyšetřovatelů vznikla škoda ve výši asi 1 300.000,– Kč, a to jak na objektu, tak i na uskladněném materiálu. Příčinu vzniku požáru zjišťují vyšetřovatelé hasičů a policistů.

24. 7. 2014
Na základě dopoledního šetření na místě události byly vyšetřovateli hasičů a policistů vyloučeny verze úmyslného nebo nedbalostního jednání. Vyšetřovatelé nadále pracují s verzí technické závady elektroinstalace osvětlení. Ohledání požářiště provedli také experti znaleckého pracoviště PČR z Brna, kteří na místě zajistili vzorky pro další zkoumání.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet