Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při čelní srážce dvou aut u Nouzova na Kladensku pomohli vážně zraněným řidičům profesionální hasič a dvě policistky, vracející se ze služby domů

Na tísňovou linku středočeských hasičů byla v pátek 25. července 2014 dvacet minut po sedmé hodině ranní ohlášena vážná dopravní nehoda dvou osobních vozidel mezi obcemi Kyšice a Nouzov na Kladensku.

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno s jedním zásahovým automobilem. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o čelní střet dvou osobních vozidel značky Škoda Fabia a Suzuki Vitara. Jedno z vozidel skončilo po střetu odmrštěné mimo vozovku.

K čelním střetu došlo pár desítek metrů před křižovatkou Unhošť-Amerika. V obou vozidlech byli zaklíněni řidiči. Čirou náhodou okolo nehody projížděli dvě příslušnice Policie ČR a profesionální hasič z kladenské stanice, ten se vracel domů ze služby. Příslušníkům, kteří zde zasahovali mimo službu se podařilo zraněného řidiče i řidičku vyprostit před příjezdem složek IZS.

Jako první na místě byli profesionální hasiči z Kladna, ti okamžitě poskytli zraněným osobám přednemoční péči a dále zajistili obě havarovaná vozidla proti požáru. Na místě dále zasahovala pozemní a letecká záchranná služba včetně několika hlídek Policie ČR. Zraněný muž ze Škody Fabia byl letecky transportován do Vojenské Nemocnice v Praze, zraněná řidička z vozu Suzuki Vitara pozemní záchrannou službou do kladenské nemocnice.

Silnice byla v místě nehody téměř tři hodiny neprůjezdná. Po naložení obou vozidel na odtahovou službu provedli hasiči celkový úklid vozovky od vyteklých provozních kapalin a poté se vrátili zpět na základnu.

nstržm. Lukáš Vejvar
HZS Středočeského kraje
Sdílet