Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda osobáku a autobusu zablokovala provoz mezi obcemi Bystřice pod Lopeníkem a Bánov na Uherskobrodsku

Dopravní nehoda osobního vozidla a autobusu byla na tísňovou linku zlínských hasičů oznámena v 21:32 hodin. Podle oznamovatelů zůstal autobus v příkopu u komunikace.

Na místo události byly vyslány jednotky profesionálních hasičů stanic Uherský Brod a Uherské Hradiště. Jako posila byla současně vyslána i jednotka dobrovolných hasičů obce Starý Hrozenkov.

Jako první dorazili na místo profesionálové z Uherského Brodu, které následovaly další povolané jednotky. Prvotním průzkumem bylo zjištěno, že z cestujících v autobusu nebyl nikdo zraněn. K jednomu lehkému zranění došlo u cestujících v osobním vozidle.

Hasiči zajistili místo nehody, které zcela zablokovalo průjezdnost hlavní komunikace. Jednotky z Uherského Hradiště a Starého Hrozenkova byly následně odeslány zpět na své stanice. Na místě zůstala jednotka uherskobrodských hasičů, která asistovala policistům.

Po ukončení vyšetřování příčiny nehody Policií ČR provedli hasiči odstranění vraků z vozovky, její uklizení a zprůjezdnění. V 03:09 hodin se jednotka vrátila na svou stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet